Aprašymas
Nuostabi moliūgų ir šaltalankių draugystė. Minkšti, drėgni keksiukai. Skanūs ir kitą dieną.
Ingredientai
- 100 g sorų miltų
- 110 g kokosų pieno
- 80 g moliūgų tyrės
- 80 g šaltalankių tyrės
- 20 g migdolų miltų
- 20 g kukurūzų miltų
- 25 g tirpinto kokosų aliejaus
- 10 g citrinos sulčių
- 1 v.š. cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. malto cinamono
- Žiupsnis druskos
- Aliejus formai patepti
Paruošimo būdas
1
Dubenyje permaišome visus miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, cinamoną.
2
Kitame dubenyje išplakame moliūgų, šaltalankių tyrę, kokosų pieną, aliejų, citrinų sultis.
3
Sujungiame abi mases ir užmaišome tešlą keksiukams.
4
Keksiukų formeles ištepame aliejumi ir 3/4 jų tūrio užpildome tešla.
5
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Pastabos: aš naudojau pirktinę šaltalankių tyrę su cukrumi. Galima padaryti patiems – sutrinti šaldytas (atšildyti prieš tai) arba šviežias uogas. Tuomet reikėtų padidinti cukraus kiekį iki 50 g.