Vegetariški varškės ir špinatų blyneliai be glitimo

Autorius
demiluv
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
20min
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Vegetariški varškės ir špinatų blyneliai be glitimo – puikus šventinis receptas žmonėms, kurie nevalgo mėsos arba netoleruoja glitimo. Be to, jame itin daug baltymų, todėl yra puikus pasirinkimas sportuojantiems.

Tinka valgyti šiltą ir šaltą.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Produktai blyneliams: miltai, kiaušiniai, druska, ciberžolė, kalendra, juodieji pipirai.

2

Išplakti kiaušinius, sudėti birius produktus ir leisti pastovėti ramiai 30min., kad drėgmė susigertų į miltus ir blyneliai netrūkinėtų. Jeigu po 30 min masė per tiršta, galima įpilti šiek tiek vandens. Mišinys turėtų būti šiek tiek tirštesnis už masę lietiniams blynams.

3

Galima naudoti bet kokius miltus. Jeigu avinžirnių miltus pakeisite kitais, įdėkite papildomai šaukštelį krakmolo.

4

Produktai varškės masei: česnakas, varškė, druska, špinatai.

5

Česnaką labai smulkiai susmulkinkite, susmulkinkite špinatus ir įmaišykite į varškę. Pagal skonį įdėkite druskos.

6

Įšilusią keptuvę ištepkite trupučiu sviesto, užpilkite blynų masę, padarykite „lietinį”. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol visas blynas pakeis spalvą arba paviršiuje pasirodys bubuliukai (apie 2-3 min). Neapverskite. Išimkite ir padėkite ant lėkštutės.

7

Pilkite kitą blyną, darykite tą patį. Tačiau šį kartą blyną apverskite. Apvertus blyną ant višraus uždėkite varškės masę, uždenkite jau iškeptu blynu, apkepusia puse į apačią. Uždenkite keptuvę dangčiu, kepkite ant silpnos – vidutinės ugnies kol apačia apskrus (~5min). Apverskite, kepkite dar 5 minutes atidengtą.

8

Iškepus supjaustykite trikampėliais, patiekite.

9

Per tą laiką, kol kepa blyneliai, pasigaminkite „salsą”:

10

Produktai „salsai”: pomidorai, svogūnai, aliejus, druska, petražolės, Žalioji citrina (galima naudoti paprastą citriną).

11

Svogūną ir pomidorus supjaustykite kubeliais. smulkiai supjaustykite petražoles. Sumaišykite viską su druska. Sumaišykite šaukštelį pasirinkto aliejaus su išspaustomis citrinos sultimis. Užpilkite ant pomidorų. Patiekite atskirame indelyje.