Viso grūdo lietiniai su varškės įdaru

Autorius
SveikasReceptas.lt
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
20 min.
Porcijos
3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Viso grūdo lietiniai su varškės įdaru tiks lietiems ir ramiems savaitgalio pusryčiams.

Ingredientai

Tešlai: 

  • 200g viso grūdo kvietinių ar speltos miltų
  • 400 g pieno arba mineralinio vandens
  • 1 kiaušinio
  • 3 v.š. aliejaus + kepimui
  • Žiupsnio vanilinio cukraus

Įdarui:

  • 200 g varškės
  • Saujos razinų
  • 2 v.š. graikiško jogurto
Paruošimo būdas
1

Sumaišome pusę miltų su pienu. Įmušame kiaušinį ir maišome. Po truputį beriame vanilinį cukrų, likusius miltus bei pilame aliejų. Tešlos masė turi gautis grietinėlės tirštumo.

2

Keptuvę įkaitiname, patepame aliejumi, pilame tešlą ir kepame lietinius.

3

Varškę pertriname, beriame razinų, įpilame graikinio jogurto ir išmaišome. Imame iškeptą lietinį, per vidurį dedame varškės įdaro ir susukame į volelio formąį. Patiekimui puikiai tiks mėgstamos uogos ar vaisiai.