Aprašymas
Viso grūdo lietiniai su varškės įdaru tiks lietiems ir ramiems savaitgalio pusryčiams.
Ingredientai
Tešlai:
- 200g viso grūdo kvietinių ar speltos miltų
- 400 g pieno arba mineralinio vandens
- 1 kiaušinio
- 3 v.š. aliejaus + kepimui
- Žiupsnio vanilinio cukraus
Įdarui:
- 200 g varškės
- Saujos razinų
- 2 v.š. graikiško jogurto
Paruošimo būdas
1
Sumaišome pusę miltų su pienu. Įmušame kiaušinį ir maišome. Po truputį beriame vanilinį cukrų, likusius miltus bei pilame aliejų. Tešlos masė turi gautis grietinėlės tirštumo.
2
Keptuvę įkaitiname, patepame aliejumi, pilame tešlą ir kepame lietinius.
3
Varškę pertriname, beriame razinų, įpilame graikinio jogurto ir išmaišome. Imame iškeptą lietinį, per vidurį dedame varškės įdaro ir susukame į volelio formąį. Patiekimui puikiai tiks mėgstamos uogos ar vaisiai.