Vištienos troškinys su daržovėmis puikiai tik paprastiems ir greitiems pietums. Galite rinktis mėgstamas daržoves. Vietoj špinatų dėti lapinį kopūstą, o vietoj saldžios bulvės įprastą.
- 350 g vištienos krūtinėlės
- 3 v.š. aliejaus
- 1 vnt. svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 gabalėlio šviežio imbiero
- 1 didesnės saldžios bulvės
- 100 ml vištienos/daržovių sultinio ar vandens
- 100 g špinatų
- 1 skardinės konservuotų pomidorų
- 1/2 a.š. džiovinto baziliko
- 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
- 1/4 a.š. kajeno paprikos miltelių
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. druskos
Daržoves nuplaukite ir nulupkite. Česnaką, svogūną bei imbierą supjaustykite mažais, o bulvę didesniais kvadratėliais.
Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus, imbierą ir pakepinkite kelias minutes. Į puodą sudėkite smulkintą mėsą ir pakepinkite dar kelias minutes.
Į puodą sudėkite smulkintą bulvę ir pakepinkite dar kelias minutes. Užpilkite sultiniu ar vandeniu, sudėkite prieskonius, konservuotus pomidorus ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
Pabaigoje sudėkite plautus špinatus, išmaišykite ir dar patroškinte 7 minutes.