Aprašymas
Wraps’ai su avinžirnių kepsneliais yra sotus, maistingas ir augalingas pietų ar vakarienės patiekalas.
Ingredientai
- 4 vnt. viso grūdo tortilijų
- 300 g humuso
- 150 g vyšninių pomidoriukų
- 60 g gražgarsčių lapų
- 400 g konservuotų avinžirnių
- 40 g viso grūdo speltos miltų
- 1/2 svogūn0
- 1 skiltelės česnako
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
- 1/4 a.š. aitriosios paprikos miltelių
- 1/4 a.š. drukos
Paruošimo būdas
1
Avinžirnius nusunkite, perplaukite ir maisto trintuvu ar šakute sutrintkite iki vientisos masės.
2
Svogūną, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su avinžirnių mase. Sudėkite prieskonius, miltus ir viską gerai išmaišykite.
3
Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius kepsnelius ir juos sudėkite į kepimo skardą.
4
Kepsnelius kepkite 180 laipsnių orkaitėje, 20 min. Iškepusius atvėsinkite.
5
Ant tortilijų tepkite humusą, dėkite, pomidorius, gražgarstes, kepsnelius. Tortiliją susukite ir tiekite.
6
Tiekti galima su avokadų padažu. Receptą rasite čia.