Aprašymas
Užtepėlė puikiai tiks prie jūsų mėgstamų daržovių, košių ar ant sumuštinio.
Ingredientai
- 250 šviežių žaliųjų žirnelių (galima naudoti ir konservuotus)
- 2 skiltelės česnako
- 12 šviežių mėtos lapelių
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Žiupsnio druskos
- 1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
- 1/4 a.š. ciberžolės miltelių
- Šiek tiek aliejaus kepimu
Paruošimo būdas
1
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite žirnelius. Kepkite apie 7 min. kol žirneliai suminkštės. Iškepusius atvėsinkite. Jeigu naudojate konservuotus tuomet kepinti nereikia.
2
Visus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu sunkiai trinasi įpilkite dar šaukštą aliejaus. Druskos dėkite pagal skonį. Paruoštą užtepėlę laikykite šaldytuve.