Žaliųjų žirnelių ir mėtų užtepėlė

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
15 min
Porcijos
4-5
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Užtepėlė puikiai tiks prie jūsų mėgstamų daržovių, košių ar ant sumuštinio.

Ingredientai
  • 250 šviežių žaliųjų žirnelių (galima naudoti ir konservuotus)
  • 2 skiltelės česnako
  • 12 šviežių mėtos lapelių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos
  • 1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/4 a.š. ciberžolės miltelių
  • Šiek tiek aliejaus kepimu
Paruošimo būdas
1

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite žirnelius. Kepkite apie 7 min. kol žirneliai suminkštės. Iškepusius atvėsinkite. Jeigu naudojate konservuotus tuomet kepinti nereikia.

2

Visus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu sunkiai trinasi įpilkite dar šaukštą aliejaus. Druskos dėkite pagal skonį. Paruoštą užtepėlę laikykite šaldytuve.