Aprašymas
Traškūs žemės riešutų sausainiai.
Ingredientai
- 170 g šviesių speltų miltų
- 170 g pilno grūdo speltų miltų
- 90 g grietinės arba jogurto
- 60 g minkšto sviesto
- 50 g cukraus
- 60 g žemės riešutų
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. sodos
- Žiupsnis druskos
- 1 a.š. malto cinamono
- 1/4 a.š. malto kardamono
Paruošimo būdas
1
Riešutus lengvai apkepiname keptuvėje ir susmulkiname.
2
Persijojame miltus su prieskoniais.
3
Cukrų ištiname su sviestu. Įmušame kiaušinius, dedame grietinę, beriame sodą, druską ir gerai permaišome.
4
Į sviesto-kiaušinių masę beriame miltus ir užmaišome tešlą.
5
Tešlą įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 2 val.
6
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
7
Tešlą iškočiojame ir išpjauname norimos formos sausainius.
8
Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame apie 15 min.