Žiedinį kopūstą galiu valgyti žalią, virtą, troškintą, keptą … Na tiesiog fantastiškai skani daržovė. Šiandien gaminau kvapnų troškinį – karį. Žiediniai kopūstai ir aromatingas padažas – tobulas derinys!
Kalbant apie padažą, tai jis yra nuostabus. Tiktu daržovių kepsneliams aplieti, įvairiems troškiniams, prie makaronų, kaip mirkalas.
- 550 g žiedinio kopūsto
- 3 pomidorai
- 1 paprika
- 3/4 stiklinės kokosų pieno
- 10 g šviežio imbiero
- 5 kario lapeliai
- 1/2 šviežio čili pipiro
- 1/2 a.š. juodųjų garstyčių sėklų
- 1/4 a.š. asafetidos
- 1/2 a.š. maltų kalendros sėklų
- 1/2 a.š. ciberžolės miltelių
- 3/4 a.š. prieskonių mišinio „Garam Masala”
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 1 a.š. džiovintų kalendros lapelių
- 1 a.š. druskos
- Aliejus pagal poreikį
Paruošiame prieskonius. Kadangi dėsime ne viską kartų, sudedame atskirai: cinamonas+Garam Masala, ciberžolė+asafetida+malta kalendra, imbieras+kario lapeliai ir atskirai garstyčių sėklos bei kalendros lapeliai.
Ruošiame padažą: nuo pomidorų nuimame odeles. Supjaustome pomidorus, papriką ir čilį. Į smulkintuvą dedame daržoves, pilame kokosų pieną ir susmulkiname iki vientisos masės.
Žiedinį kopūstą supjaustome ne mažais žiedynais.
Apverdame (aš viriau garų puode 7 minutes), išimame, šiek tiek atvėsiname ir pasmulkiname.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę).
Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, beriame asafetidą, maltą kalendrą, ciberžolę ir maišant kepame 5 sekundes.
Dedame imbierą ir kario lapelius, maišant kepame dar 30 sekundžių.
Pilame paruoštą padažą, pagardiname džiovinta kalendra, druska, užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 10-15 minučių.
Į keptuvę dedame žiedinius kopūstus, permaišome ir troškiname 15 minučių arba kol daržovės suminkštės. Likus 5 minutėm iki gaminimo pabaigos pagardiname prieskonių mišiniu „Garam Masala“ ir cinamonu.
Tiekiame šiltą su ryžiais.
Pastabos:
- stiklinė – 250 ml.
- vietoje asafetidos galima naudoti česnaką.
Daugiau troškinių nreceptų rasite čia.