Žiedinių kopūstų karis

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
50 min.
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Žiedinį kopūstą galiu valgyti žalią, virtą, troškintą, keptą … Na tiesiog fantastiškai skani daržovė. Šiandien gaminau kvapnų troškinį – karį. Žiediniai kopūstai ir aromatingas padažas – tobulas derinys! 
Kalbant apie padažą, tai jis yra nuostabus. Tiktu daržovių kepsneliams aplieti, įvairiems troškiniams, prie makaronų, kaip mirkalas.

Ingredientai
Paruošimo būdas
1

Paruošiame prieskonius. Kadangi dėsime ne viską kartų, sudedame atskirai: cinamonas+Garam Masala, ciberžolė+asafetida+malta kalendra, imbieras+kario lapeliai ir atskirai garstyčių sėklos bei kalendros lapeliai.

2

Ruošiame padažą: nuo pomidorų nuimame odeles. Supjaustome pomidorus, papriką ir čilį. Į smulkintuvą dedame daržoves, pilame kokosų pieną ir susmulkiname iki vientisos masės.

3

Žiedinį kopūstą supjaustome ne mažais žiedynais.

4

Apverdame (aš viriau garų puode 7 minutes), išimame, šiek tiek atvėsiname ir pasmulkiname.

5

Gilioje keptuvėje ar puode įkaitiname 2-3 v.š. aliejaus ir beriame garstyčių sėklas (uždengiame dangčių, nes pradės šokinėti po visą virtuvę).

6

Kai garstyčių sėklos nustos spragsėti, beriame asafetidą, maltą kalendrą, ciberžolę ir maišant kepame 5 sekundes.

7

Dedame imbierą ir kario lapelius, maišant kepame dar 30 sekundžių.

8

Pilame paruoštą padažą, pagardiname džiovinta kalendra, druska, užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 10-15 minučių.

9

Į keptuvę dedame žiedinius kopūstus, permaišome ir troškiname 15 minučių arba kol daržovės suminkštės. Likus 5 minutėm iki gaminimo pabaigos pagardiname prieskonių mišiniu „Garam Masala“ ir cinamonu.

10

Tiekiame šiltą su ryžiais.

 

Pastabos:

  • stiklinė – 250 ml.
  • vietoje asafetidos galima naudoti česnaką.

 

Daugiau troškinių nreceptų rasite čia.