Žiedinių kopūstų vafliai be glitimo

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Žiediniai kopūstai yra viena mėgstamiausių mano daržovių. Man jie patinka virti, kepti, užkepti orkaitėje, kokia skani iš jų trinta sriuba. O dar galima 1:1 sumaišyti su bulvėmis ir padaryti sveikatai palankesnę bulvių košę. Jei esate neabejingi ar net abejingi šiai daržovei, pagaminkite šiuos vaflius, jie jums tikrai patiks.

Ingredientai
  • 200 gramų žiedinių kopūstų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 50 gramų kietojo sūrio (arba fermentinio)
  • 50 gramų grietinės
  • 3 šaukštai ryžių miltų
  • 1 šaukštas avižų sėlenų (arba grikių)
  • 1 skiltelė česnako
  • 0.5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0.5 šaukštelio druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų
  • pagal poreikį aliejaus
Paruošimo būdas
1

Žiedinį kopūstą sutarkuojame arba susmulkiname elektriniu maisto smulkintuvu. Sūrį sutarkuojame, česnaką smulkiai supjaustome arba išspaudžiame.

2

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, juodaisiais pipirais ir sėlenomis.

3

Kitame dubenyje išplakame kiaušinius. Beriame sūrį, žiedinį kopūstą, dedame česnaką, grietinę ir permaišome. Suberiame miltų mišinį ir užmaišome tešlą vafliams.

4

Vaflinę gerai įkaitiname ir ištepame aliejumi. Dedame tešlą ir kepame iki auksinės spalvos. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepiau 6 vaflius.

5

Tiekiame šiltus su šviežių daržovių salotomis. Nuotraukoje vafliai teikiami kaip suvožtiniai su omletu (kiaušinis + svogūnų laiškai) bei šviežiais pomidorais.