Žiediniai kopūstai yra viena mėgstamiausių mano daržovių. Man jie patinka virti, kepti, užkepti orkaitėje, kokia skani iš jų trinta sriuba. O dar galima 1:1 sumaišyti su bulvėmis ir padaryti sveikatai palankesnę bulvių košę. Jei esate neabejingi ar net abejingi šiai daržovei, išbandykite žiedinių kopūstų vaflius be glitimo ir nustebsite skoniu!
- 200 g žiedinių kopūstų
- 2 vienetai kiaušinių
- 50 g kietojo sūrio (arba fermentinio)
- 50 g grietinės
- 3 šaukštai ryžių miltų
- 1 šaukštas avižų sėlenų (arba grikių)
- 1 skiltelė česnako
- 0.5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0.5 šaukštelio druskos
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų
- pagal poreikį aliejaus
Žiedinį kopūstą sutarkuojame arba susmulkiname elektriniu maisto smulkintuvu. Sūrį sutarkuojame, česnaką smulkiai supjaustome arba išspaudžiame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, juodaisiais pipirais ir sėlenomis.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius. Beriame sūrį, žiedinį kopūstą, dedame česnaką, grietinę ir permaišome. Suberiame miltų mišinį ir užmaišome tešlą vafliams.
Vaflinę gerai įkaitiname ir ištepame aliejumi. Dedame tešlą ir kepame iki auksinės spalvos. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepiau 6 vaflius.
Tiekiame šiltus su šviežių daržovių salotomis. Nuotraukoje vafliai teikiami kaip suvožtiniai su omletu (kiaušinis + svogūnų laiškai) bei šviežiais pomidorais.