Žuvies maltiniai

Autorius
SveikasReceptas.lt
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10 min+kepimas
Porcijos
2-3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Žuvis yra puikus baltymų ir naudingųjų riebalų šaltinis. Žuvies maltiniai  tiks pietums ar greitai vakarienei. Šalia rekomenduojame patiekti šviežių daržovių.

Ingredientai
  • 300 g baltos žuvies filė
  • 3 v.š. kreminio sūrio (rikota, philadelphia ir kt.)
  • 2 kiaušinių
  • 100 g viso grūdo speltos ar avižinių miltų
  • 1 a.š. džiovintų krapų
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1

Žuvies gabaliukus kartu su kreminiu sūriu sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

2

Masę sudedame į dubenį, sudedame prieskonius, įmušame kiaušinius, sudedame smulkintą česnaką ir išmaišome.

3

Šlapiomis rankomis formuojame maltinukus, dedame ant kepimos skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje apie 20 min., 180 laipsnių temperatūroje.