Aprašymas
Žuvis yra puikus baltymų ir naudingųjų riebalų šaltinis. Žuvies maltiniai tiks pietums ar greitai vakarienei. Šalia rekomenduojame patiekti šviežių daržovių.
Ingredientai
- 300 g baltos žuvies filė
- 3 v.š. kreminio sūrio (rikota, philadelphia ir kt.)
- 2 kiaušinių
- 100 g viso grūdo speltos ar avižinių miltų
- 1 a.š. džiovintų krapų
- 1 skiltelės česnako
- Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1
Žuvies gabaliukus kartu su kreminiu sūriu sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
2
Masę sudedame į dubenį, sudedame prieskonius, įmušame kiaušinius, sudedame smulkintą česnaką ir išmaišome.
3
Šlapiomis rankomis formuojame maltinukus, dedame ant kepimos skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepame orkaitėje apie 20 min., 180 laipsnių temperatūroje.