?>

Patarimai, kaip namuose pasigaminti riešutų sviestą

Kodėl verta namuose gaminti riešutų sviestą, jeigu jo pilna parduotuvių lentynose? Gamindami namuose patys atrenkame ingredientus, kuriuos naudosime. Dažnai parduotuvių lentynose galime rasti riešutų sviestą su dideliu cukraus ar hidrintų riebalu kiekiu. Išties riešutų sviestui nereikia nei cukraus, nei papildomų riebalų. Viskas ko reikia tai mėgstamų riešutų, žiupsnio druskos ir gero trintuvo.

Dalinamės 5 patarimais, kurie padės jums namuose pasigaminti patį skaniausią riešutų sviestą:

1. Galima gaminti bet kokių riešutų sviestą. Optimaliausias riešutų kiekis, kurį rekomenduojame malti vienu kartu – 200 g.

2. Riešutus reiktų pirkti nekepintus ir nesūdytus. Geriau juos pasikepinti namuose. Kepti rekomenduojame 180 laipsnių orkaitėje apie 10-12 minučių. Žemės riešutai turi apskrusti ir būti lengvai auksinės spalvos. Migdolams pakanka 8-10 minučių. Kadangi jie su luobelėmis sunku pastebėti ar apkepė, tad galime prakąsti ir patikrinti spalvą. Turi būti vos rustelėjęs vidus. Svarbu neperkepinti riešutų, nes kitaip bus neskanu!

3. Riešutus reikia atvėsinti ir suberti į trintuvą – kokteilinę. Kuo galingesnis jūsų trintuvas tuo greičiau riešutai susismulkins. Pirmiausiai reiktų jungti mažiausią greitį ir trinti. Dažniausiai pakanka riešutus smulkinti 4 minutes ir gausite puikios konsistencijos riešutų sviestą. Nepamirštame įdėti žiupsnio druskos.  Jeigu Jūsų trintuvas nėra galingas tuomet smulikinkite su pertraukomis, nes kitaip galite sudeginti. Iš patirties sakome!

4. Riešutų sviestą geriausia supilstyti į švarius stiklainiukus ir laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.

5. Riešutų sviestą taip pat galima gardinti įvairiais prieskoniais – cinamonu, kardamonu, muskatu. Puikiai tinka aguonų, kanapių ar sezamų sėklos.

Linkime išbandyti kuo įvairesnius variantus ir atrasti savo mėgstamiausią!