?>

Gardūs ir šildantys troškiniai! Net 10 receptų

Ruduo pats metas gaminti troškinius su įvairiomis daržo gėrybėmis, kruopomis, prieskoniais! Gardūs ir šildantys troškiniai puikiai tiks pietums ar sočiai vakarienei. Gaminant troškinius galima pasitelkti savo fantaziją ir gaminti kuo įvairesnius derinius. Verdant troškinį sunku suklysti! Tada nesvarstom, o renkamės receptą ir pradedam 🙂

Cukinijų, morkų ir panyro troškinys

Šis skanus, lengvai ir greitai paruošiamas troškinys puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Tik jei vakarienė vėlyva, panyrą geriau nedėti, nes sūris sunkiai virškinamas. Receptą rasite čia. 

Cukinijų ir panyro troškinys

Troškinys „Sambar Dal“ 

Sambar Dal – sotus ir labai skanus troškinys. Indijoje šis troškinys patiekiamas, užpiltas ant ryžių ir su indiška duona. Klasikinis „Sambar Dal“ gali būti verdamas su daržovėmis arba be jų. Man skaniau su daržovėmis. Dėkite savo mėgstamiausias ir tikrai nenusivilsite. Šis patiekalas turi trys pagrindinius ingredientus: „toor dal“ (liet. – „tikrasis kajanas“, balandinis žirnis), tamarindas ir prieskonių mišinys „Sambar masala“. Receptą rasite čia. 

Troškinys

Kichari su daržovėmis

Tai yra ryžių ir mung dalo (skaldytų spindulinių pupuolių) troškinys su daržovėmis. Šis patiekalas reprezentuoja Indiją kaip didžkukuliai Lietuvą. Skirtinguose Indijos regionuose gali būti vadinamas skirtingai – „kichri“, „kichadi“, „khichdi“, „kichari“. Tai labai skanus ir maistingas valgis, suteikiantis organizmui jėgų ir tvirtumo. Šiam patiekalui galite naudoti įvairias daržoves. Geriausia dėti 2-3 daržovių rūšys. Puikiai tarpusavyje dera: morkos ir brokoliai, morkos ir cukinijos, morkos ir baklažanai. Daržoves galite kepti orkaitėje, keptuvėje arba išvirti garų puode. Svarbu tik neperkepti ir nepervirti. Pačio kichari tirštumą galite reguliuoti papildomai įpilant karšto vandenens. Receptą rasite čia.

Kichari su daržovėmis

Žiedinių kopūstų karis

Žiedinį kopūstą galiu valgyti žalią, virtą, troškintą, keptą … Na tiesiog fantastiškai skani daržovė. Šiandien gaminau kvapnų troškinį – karį. Žiediniai kopūstai ir aromatingas padažas – tobulas derinys! Kalbant apie padažą, tai jis yra nuostabus. Tiktu daržovių kepsneliams aplieti, įvairiems troškiniams, prie makaronų, kaip mirkalas. Receptą rasite čia.

Žiedinių kopūstų karis

Švelnus avinžirnių karis 

Švelnus avinžirnių karis, puikiai tinkantis ir vaikams! Be druskos, be čili pipirų, veganiškas. Receptą rasite čia.

Švelnus avinžirnių karis

Moliūgų karis

Skanus, kvapnus, aštrus moliūgų troškinys. Labai skanu su ryžiais basmati. Receptą rasite čia. 

Moliūgų karis

Lęšių ir baklažanų troškinys

Labai skanus, lengvai ir greitai pagaminamas troškinys. Jį skanu valgyti su ryžiais, grikais, makaronais. Tiks lietinių įdarui ir sumuštiniui. Receptą rasite čia.

Aromatingas tofų troškinys pomidorų padaže

Fantastiškai skanus troškinys. Maistingas ir sotus.

Daržovių troškinys su avinžirniais ir kokosų pienu

Daržovių troškinys su kokosų pienu ir avinžirniais puikiai tiks skaniems, gardiems ir sotiems jūsų pietums! Pagaminsite super greitai, o pavalgysite sveikai ir skaniai. Receptą rasite čia. 

Daržovių troškinys su kokosų pienu ir avinžirniais

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis

Perlinių kruopų troškinys su mėgstamomis daržovėmis ir lęšiais! Receptą rasite čia. 

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis