Ruduo pats metas gaminti troškinius su įvairiomis daržo gėrybėmis, kruopomis, prieskoniais! Gardūs ir šildantys troškiniai puikiai tiks pietums ar sočiai vakarienei. Gaminant troškinius galima pasitelkti savo fantaziją ir gaminti kuo įvairesnius derinius. Verdant troškinį sunku suklysti! Tada nesvarstom, o renkamės receptą ir pradedam 🙂
Cukinijų, morkų ir panyro troškinys
Šis skanus, lengvai ir greitai paruošiamas troškinys puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Tik jei vakarienė vėlyva, panyrą geriau nedėti, nes sūris sunkiai virškinamas. Receptą rasite čia.
Troškinys „Sambar Dal”
Sambar Dal – sotus ir labai skanus troškinys. Indijoje šis troškinys patiekiamas, užpiltas ant ryžių ir su indiška duona. Klasikinis „Sambar Dal“ gali būti verdamas su daržovėmis arba be jų. Man skaniau su daržovėmis. Dėkite savo mėgstamiausias ir tikrai nenusivilsite. Šis patiekalas turi trys pagrindinius ingredientus: „toor dal“ (liet. – „tikrasis kajanas“, balandinis žirnis), tamarindas ir prieskonių mišinys „Sambar masala“. Receptą rasite čia.
Kichari su daržovėmis
Tai yra ryžių ir mung dalo (skaldytų spindulinių pupuolių) troškinys su daržovėmis. Šis patiekalas reprezentuoja Indiją kaip didžkukuliai Lietuvą. Skirtinguose Indijos regionuose gali būti vadinamas skirtingai – „kichri“, „kichadi“, „khichdi“, „kichari“. Tai labai skanus ir maistingas valgis, suteikiantis organizmui jėgų ir tvirtumo. Šiam patiekalui galite naudoti įvairias daržoves. Geriausia dėti 2-3 daržovių rūšys. Puikiai tarpusavyje dera: morkos ir brokoliai, morkos ir cukinijos, morkos ir baklažanai. Daržoves galite kepti orkaitėje, keptuvėje arba išvirti garų puode. Svarbu tik neperkepti ir nepervirti. Pačio kichari tirštumą galite reguliuoti papildomai įpilant karšto vandenens. Receptą rasite čia.
Žiedinių kopūstų karis
Žiedinį kopūstą galiu valgyti žalią, virtą, troškintą, keptą … Na tiesiog fantastiškai skani daržovė. Šiandien gaminau kvapnų troškinį – karį. Žiediniai kopūstai ir aromatingas padažas – tobulas derinys! Kalbant apie padažą, tai jis yra nuostabus. Tiktu daržovių kepsneliams aplieti, įvairiems troškiniams, prie makaronų, kaip mirkalas. Receptą rasite čia.
Švelnus avinžirnių karis
Švelnus avinžirnių karis, puikiai tinkantis ir vaikams! Be druskos, be čili pipirų, veganiškas. Receptą rasite čia.
Moliūgų karis
Skanus, kvapnus, aštrus moliūgų troškinys. Labai skanu su ryžiais basmati. Receptą rasite čia.
Lęšių ir baklažanų troškinys
Labai skanus, lengvai ir greitai pagaminamas troškinys. Jį skanu valgyti su ryžiais, grikais, makaronais. Tiks lietinių įdarui ir sumuštiniui. Receptą rasite čia.
Aromatingas tofų troškinys pomidorų padaže
Fantastiškai skanus troškinys. Maistingas ir sotus.
Baklažano ir pomidorų troškinys
Sotus, spalvingas ir sveikas baklažanų bei pomidorų troškinys, tinkantis veganams, vegetarams, žmonėms, netoleruojantiems glitimo. Receptą rasite čia.
Ryžiai su tofu ir saulėje džiovintais pomidorais
Pietūs ar vakarienė per 30 min. Ryžius dažniausiai gaminu orkaitėje. Jie gaunasi birūs ir labai skanūs, net jei ir nededu jokių įmantrių priedų. Paprastai pakepinu svogūną su morkomis, dedu porą šaukštų pomidorų padažo ir užpilu vandeniu arba sultiniu. Šį kartą gaminau prabangiau. Pas mane liko pusė skardinės kokosų pieno, todėl maišiau su sultiniu. Bet jei jums nepatinka kokoso skonis, pieną keiskite vandeniu arba sultiniu. Receptą rasite čia.
Daržovių troškinys su avinžirniais ir kokosų pienu
Daržovių troškinys su kokosų pienu ir avinžirniais puikiai tiks skaniems, gardiems ir sotiems jūsų pietums! Pagaminsite super greitai, o pavalgysite sveikai ir skaniai. Receptą rasite čia.
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
Perlinių kruopų troškinys su mėgstamomis daržovėmis ir lęšiais! Receptą rasite čia.