Ruduo visuomet primena, kad metas kepti gardžius obuolių pyragus, šildančius troškinius ir skanias moliūgų sriubas! Ir išties dauguma žmonių moliūgus tik ir panaudoja sriuboms ir pamiršta, kad jie kuo puikiausiai tinka sausainiams, pyragams, troškiniams, padažams, duonoms, saldainiams bei kitiems patiekalams. Paruošėme jums išties išskirtinius receptus! Išbandykite ir įsitikinkite patys, kad moliūgas yra ne tik skani, bet ir labai universali daržovė. Žinoma, kaip ir visuomet, receptai yra sveikatai palankūs. Norime parodyti, kad sveika mityba yra labai skani 🙂 Pradedam!
Minkšti moliūgų ir bananų sausainiai
Šįkart pirmoje vietoje siūlome jums išbandyti bananų ir moliūgų sausainius. Tokie minkštučiai! Receptą rasite čia.
Moliūgų ir pomidorų čatnis
Prekybos centre galima nusipirkti įvairių paruoštų padažų. Pasirinkimas iš tiesų labai didelis. Tačiau namie pagaminti padažai ir žymiai skanesni, ir be abejo sveikesni. Receptą rasite čia.
Moliūgų sklindžiai su kario prieskoniais
Neįprasti, pikantiški, labai skanūs moliūgų sklindžiai. Receptą rasite čia.
Trinta moliūgų sriuba su lęšiais
Lęšiai vertinami dėl sėklose esančių baltymų, kurių yra daugiau nei mėsoje, angliavandenių, ląstelienos ir mineralinių medžiagų. Juose yra daug baltymų, nepakeičiamų aminorūgščių izoleucino ir lizino, folato, vitamino B1 ir mineralų. Lęšiai taip pat yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl jie itin svarbūs vegetarams. Be to, lęšiai daugiausia iš ankštinių augalų turi folio rūgšties. Jie laikomi ekologišku produktu, nes nekaupia nitratų, radionuklidų ir kitų toksinių medžiagų.
Receptą rasite čia.
Moliūgų tyrė
Moliūgų tyrės panaudojimas yra labai platus. Ji kuo puikiausiai tinka pyragų, sausainių, rutuliukų ir kitų saldėsių gamybai. Puikiai tinka gardinti įvairias košes, dėti į troškinius, virtinukus, apkepus. Moliūgų tyrę drąsiai galima šaldyti ir panaudoti vėliau.
Receptą rasite čia.
Moliūgų karis
Skanus, kvapnus, aštrus moliūgų troškinys. Labai tinka su basmati ryžiais. Puiki idėja pietums ar vakarienei.
Receptą rasite čia.
Moliūgų pyragas su cinamonu ir imbieru
Rudeniu kvepiantis pyragas! Toks gardus, kad kepsite ir kepsite. Saldinti siūlome klevų sirupu ar medimu. Taip pat nepamirškite pasigaminti ir glajaus, kuris pyragui suteiks dar daugiau žavesio.
Receptą rasite čia.
Trinta moliūgų sriuba su apelsinais
Šį paprasta sriuba įrodo, kad moliūgas yra nuostabi daržovė ir nereikia naudoti daug įvairių produktų tam, kad išgauti nuostabų patiekalo skonį. Svarbu tik tinkamai parinkti priedus, kad jį paryškinti. Šiame patiekale tai puikia atlieka imbieras ir apelsinų sultys.
Receptą rasite čia.
Trinta moliūgų sriuba su morkomis
Dažniausiai gaminant sriubą daržoves tiesiog dedame į sultinį ir verdame. Šį kartą nusprendžiau daržoves iškepti orkaitėje ir tik tada dėti į sultinį. Sriuba gavosi labai skani, turtingo ir sodraus skonio. O kai lauke jau ne taip karšta ir trūksta saulės, ši nuostabios spalvos sriuba sušildys ir skrandį, ir širdį.
Receptą rasite čia.
Migdolinis moliūgų kokteilis
Fantastiškai skanus, maistingas kokteilis. Gali būti puiki dienos pradžia arba užkandis tarp valgių. Saldintas klevų sirupu ir gardintas cinamonu.
Receptą rasite čia.