?>

Kaip namuose dainginti Mung pupuoles?

Sėklų daiginimas tikrai nėra sudėtingas ir didelio mokslo nereikalaujantis dalykas. Smagiausia, kad ir daug laiko neužima. Jas galite daiginti bet kada ir praturtinti savo maisto racioną naudingomis medžiagomis.

Daigintos mung pupuolės ne tik labai naudingos, bet dar ir skanios.  Kažkuo primena žirnių skonį. Jų panaudojimas gana platus. Tiks tiek ant sumuštinio, tiek salotas ar košę pagardinti, galima dėti į sriubas, kokteilius ar troškinius 🌱

Žingsniai:

1. Pasiimame norimą kiekį pupuolių.

2. Pupuoles sudedame į kiaurasamtį ir gerai praplauname. Nuplautas sudedame į švarų stiklainiukų ir užpilame vandeniu, kad apsemtų. Stiklainiuką pridengiame medžiagos skiaute, geriausiai tinka merlius, uždedame gumelę ir paliekame mirkyti 8 valandoms arba per naktį.

3. Vandenį nupilame, kelis kartus praskalaujane per audinį ir pastatome 45 laipsnių kampu, kad gerai nuvarvėtų. Tam puikiai tinka džiovyklė.

4. Stiklainiuką laikome tamsioje vietoje ar uždengiame rankšluosčiu. Skalaujame du kartus per dieną. Pupuolės sudygsta per 2-3 dienas. Po paskutinio skalavimo sėklas palaikome mažiausiai 8 valandas, kad gerai nudžiūtų.

5. Sudaigintas sėklas laikome šaldytuve. Jomis gardiname sumuštinius, salotas, sriubas, troškinius, košes.

Apie pačias Mung pupuoles galite pasiskaityti čia.