?>

Kodėl verta įtraukti cukinijas į maisto racioną? +10 skanių ir sveikų receptų

Beveik kiekvienas lietuvis savo darže augina cukinijas. Jau nuo seno ši daržovė yra įtraukiama į daugumos patiekalų receptūras. Iš jų galima pasigaminti ne tik gardžius blynus, bet ir keksiukus, duoneles.

Priežasčių, kodėl verta įtraukti cukinijas į savo racioną yra tikrai nemažai. Pirmoji, tai kad cukinijos yra mažai kaloringos daržovės – 100 gramų cukinijų yra tik 16 kalorijų. Taip pat cukinijose gausu vitaminų bei įvairių mineralų tokių, kaip kalis, fosforas, C ir A vitaminai. Cukinijos turi nemažai skaidulų, kurios užtikrina gerą žarnyno darbą. Dar labai svarbu žinoti, kad naudingiausia yra valgyti jaunas ir neperaugusias cukinijas.

Mūsų labiausiai pamėgti receptai:

Belgiški vafliai su cukinija ir sūriu. Receptą rasite čia.

Belgiški vafliai su cukinijomis ir sūriu

Cukinijų ir obuolių sklindžiai. Receptą rasite čia.

Cukinijų ir obuolių sklindžiai

Cukinijų, morkų ir panyro troškinys. Receptą rasite čia.

Cukinijų troškinys

Cukinijų blynai su bulvėmis. Receptą rasite čia.

Cukinijų blynai su bulvėmis

Cukinijų kepsneliai su avinžirnių miltais. Receptą rasite čia.

Kepsneliai

Troškinys „Sambar Dal“. Receptą rasite čia.

Troškinys

Saldūs blyneliais su cukinijomis. Receptą rasite čia.

Cukinijų blyneliai

Cukinijų ir pomidorų sriuba su kokosų pienu. Receptą rasite čia.

Cukinijų sriuba

Fritata su pomidorais ir cukinijomis. Receptą rasite čia.

Fritata su daržovėmis

Kichari su daržovėmis. Receptą rasite čia. 

Kichari su daržovėmis