Košė yra maistingas, sotus pusryčių patiekalas, kuris tikrai dažnai atsiduria ant mūsų stalų. Geriausia košę virti iš viso grūdo dalių ir gardinti įvairiais maistingais priedais. Tai gali būti daržovės, sėklos, riešutai, vaisiai. Nepamiršti, kad mityboje labai svarbi įvairovė. Norint užtikrinti reikiamą vitaminų, mineralų kiekį į maisto racioną įtraukite ne tik avižas, bet ir kitas grūdines kultūras, kaip grikiai, perlinės kruopos, kukurūzai, bulguras, bolivinė balanda, miežiai ir kt.
Grikių košė su pievagrybiais. Grikių kruopos yra be glitimo tinkamos netoleruojantiems ar sergantiems celiakija. Receptą rasite čia.
Bolivinės balandos košė. Bolivinės balandos košė yra maistingas ir sotus pasirinkimas sveikiems pusryčiams. Galite gardinti riešutų sviestu, uogomis, vaisiais, sėklomis. Kokosų kremas košei suteikia ne tik nuostabų skonį, bet ir kreminę konsistenciją. Receptą rasite čia.
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais. Obuoliai puikiai dera prie saldžių košių. Avižas rinkitės viso grūdo! Receptą rasite čia.
Kukurūzų košė su pievagrybiais ir špinatais.
Polenta – kukurūzų kruopų košė, kuri puikiai tiks pusryčiams. Italijoje tradiciškai ruošiama su kietuoju sūriu ir sviestu, bet variacijų yra įvairių! Košė greitai išverda, bet reikalauja šiek tiek daugiau dėmesio ir atidumo! Tinka valgyti ne tik su pikantiškais pagardais, bet ir saldžiais priedais. Receptą rasite čia.
Čija sėklų košė. Tai puikus patiekalas pusryčiams, turtingas naudingų medžiagų, skanus bei sotus. Patiekalas lengvai modifikuojamas, tereikia pakeisti vaisius/sėklas ir pusryčiai kiekvieną dieną bus įvairūs! Receptą rasite čia.