Iš paprastų produktų galima pagaminti naminį, labai skanų, sodraus skonio padažą, kuriame nėra jokių cheminių priedų. Man patinka orkaitėje keptos daržovės, nes pasižymi intensyvesniu skoniu, jos apskrunda ir įgauna papildomo saldumo.
- 4 pomidorai
- 1 paprika
- 1 v.š. rudojo cukraus
- 2 šakelė čiobrelių
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 1/4 a.š. asafetidos
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
- Alyvuogių aliejus
Perpjauname pomidorus pusiau ir išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstome cukrumi, čiobrelių lapeliais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Kepame iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Papriką patepame aliejumi ir dedame ant kepimo skardos ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Papriką dedame į maišelį ir palaikome 10 min.
Daržoves nulupame, dedame į smulkintuvą, pagardiname druska, pipirais, asafetida, citrinos sultimis ir sutriname iki vientisos masė.
Pastabos: asafetidą galima pakeisti česnakais.