Ar jau esate išbandę mandresnę kiaušinienės versiją Šakšuką? Kai ši kiaušinienė buvo itin populiari tuomet mano maisto racione nebuvo kiaušinių. Dabar kiaušinienė ant mūsų stalo vis dažniau atsiranda. Skanu, greita ir paprasta! – Originaliai šakšuka yra kepama su pomidorais, svogūnais ir mėgstamais prieskoniais! Man yra labai skanu pagardinti pupelėmis ir krapais.
- 4 kiaušinių
- 390 g konservuotų pomidorų
- 1 raudonosios paprikos
- 250 g konservuotų ar virtų mėgstamų pupelių (naudojau sviestines)
- 1 svogūno
- Kelių skiltelių česnako
- 1/2 a.š. aitriosios paprikos
- 1/4 a.š. juodųjų pipirų
- 1 a.š. kumino
- 1/2 a.š. kario miltelių
- Šiek tiek druskos
- Šviežių ar džiovintų krapų
- 2 v.š. aliejaus
Daržoves susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų sudedame svogūnus, česnakus, papriką ir kepiname kelias minutes. Tuomet supilame pupeles,pomidorus,sudedame prieskonius ir paliekame troškinti 8-10 minučių ant nedidelės ugnies.
Keptuvėje padarome 4 duobutes ir į kiekvieną duobutę įmušame po kiaušinį. Keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite apie 15 minučių. Iškepusią Šakšuką apibarstykite krapais.