Aprašymas
Sotūs, kvapnūs ir labai skanūs avinžirnių vafliai. Galite papildomai gardinti prieskoninėmis žolelėmis, špinatais. Vietoje šviežių pomidorų tiks saulėje džiovinti.
Ingredientai
- 150 g virtų arba konservuotų avinžirnių
- 1 kiaušinis
- 1/4 a.š. kepimo miltelių
- 2 v.š. miltų (kvietinių, avinžirnių ar kt.)
- 2 v.š. aliejaus
- 25 g tarkuoto sūrio
- 1 a.š. kario prieskonių mišinio
- 1/4 a.š. druskos
- 6 maži pomidoriukai
Paruošimo būdas
1
Avinžirnius kartu su kiaušiniu ir aliejumi sutriname maisto smulkintuvu.
2
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais. Įmaišome sūrį.
3
Pomidoriukus supjaustome.
4
Sujungiame miltų mišinį su avinžirniais ir sumaišome.
5
Į tešlą įmaišome pomidoriukus.
6
Kepame vaflius gerai įkaitintoje vaflinėje iki gražios auksinės spalvos.
7
Tiekiame šiltus su grietine ar kitu mėgstamu padažu.