Avinžirnių vafliai

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
20 min.
Porcijos
6 vnt.
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Sotūs, kvapnūs ir labai skanūs avinžirnių vafliai. Galite papildomai gardinti prieskoninėmis žolelėmis, špinatais. Vietoje šviežių pomidorų tiks saulėje džiovinti.

Ingredientai
  • 150 g virtų arba konservuotų avinžirnių
  • 1 kiaušinis
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. miltų (kvietinių, avinžirnių ar kt.)
  • 2 v.š. aliejaus
  • 25 g tarkuoto sūrio
  • 1 a.š. kario prieskonių mišinio
  • 1/4 a.š. druskos
  • 6 maži pomidoriukai
Paruošimo būdas
1

Avinžirnius kartu su kiaušiniu ir aliejumi sutriname maisto smulkintuvu.

2

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais. Įmaišome sūrį.

3

Pomidoriukus supjaustome.

4

Sujungiame miltų mišinį su avinžirniais ir sumaišome.

5

Į tešlą įmaišome pomidoriukus.

6

Kepame vaflius gerai įkaitintoje vaflinėje iki gražios auksinės spalvos.

 

7

Tiekiame šiltus su grietine ar kitu mėgstamu padažu.