Braškių galetė

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
Porcijos
6
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai skani veganiška braškių galetė be glitimo.

Ingredientai

Tešlai:

  • 100 g ryžių miltų
  • 50 g kukurūzų miltų
  • 10 g balkšvojo gysločio luobelių
  • ½ a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnis druskos
  • 70 g šaltos obuolių tyrės
  • 30 g kokosų/cukranendrių cukraus
  • 45 g kokosų aliejaus
  • 100 g šalto vandens

Įdarui:

  • 300 g šviežių braškių
  • 20 g kokosų/cukranendrių cukraus
  • 15 g kukurūzų krakmolo
  • 20 g migdolų plokštelių
Paruošimo būdas
1

Sumaišome miltus, gysločio luobeles, kepimo miltelius ir druska.

2

Kitame dubenyje sumaišome obuolių tyrę su cukrumi. Pilame kokosų aliejų ir greitai išmaišome iki emulsijos.

3

Miltų masę sumaišome skysta masę silikonine mentele.

4

Dalimis pilame vandenį ir mentele užmaišome tešlą.

5

Mentele suformuojame rutulį ir dedame į šaldytuvą 10-15 min. (ne ilgiau kaip 30 min.)

6

Braškes supjaustome ir sumaišome su 7 g krakmolo.

7

Tešlą iškočiojame ant kepimo popieriaus (25-25 cm). Apibarstome krakmolu (tik ten kur bus dedamos braškės). Dedame braškes nuo krašto paliekant 3-4 cm. Apibarstome cukrumi.

8

Galetės kraštus atsargiai užlenkiame.

9

Migdolų plokšteles užpilame vandeniu, paliekame kelioms sekundėms ir dedame ant galetės.

10

Kepame 30-35 minutes iki gražios auksinės spalvos