GF imbierinių obuolių pyragas

Autorius
Sandra
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
~1,5 h
Porcijos
8
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Kvapnus, gardus ir šildantis imbierinių obuolių pyragas be pieno ir glitimo su mažesniu kiekiu cukraus.

Paruošimo būdas
1

Obuolius supjaustome plonomis riekelėmis.

2

Imbierą sutarkuojame smulkia tarka.

3

Dubenyje sumaišome obuolius, imbierą, citrinos sultis ir 60 g. cukraus – paliekame pastovėti ~ 20 min.

4

Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su likusiu cukrumi ir stevia iki balkšvumo – masė turi padidėti apie 2-3 kartus.

5

Išlydome ir šiek tiek atvėsiname sviestą, supilame į kiaušinių masę ir šiek tiek paplakame.

6

Sumaišę sausus ingredientus (miltus, cinamoną, kepimo miltelius) sijojant pilame juos į skystųjų dubenį – maišome mentele, lengvai, kol neliks miltų burbukiukų.

7

Nuo obuolių nupilame skystį (jo neišpilkite laukan – įdėjus medaus ir užpylus karštu vandeniu gausis nuostabi, šildanti arbata!). Pusę obuolių labai lengvai mentele įmaišome į tešlą, kad kiaušiniai nesukristų.

8

Tešlą pilame į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi ir ant viršaus gražiai sudedame likusius obuolius bei pabarstome pasmulkintus graikinius riešutus.

9

Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame 50 minučių.