Kvapnus, gardus ir šildantis imbierinių obuolių pyragas be pieno ir glitimo su mažesniu kiekiu cukraus.
- 500 g obuolių
- 20 g šviežio imbiero
- 110 g kokosų palmių žiedų cukraus
- 50 ml citrinos sulčių
- 200 g sviesto (Vegan block)
- 15 g stevios
- 250 miltų be glitimo Schar Mix C
- 1 a.š. kepimo miltelių GF
- 2 a.š. malto cinamono
- 30 g graikinių riešutų
- 4 kiaušiniai
Obuolius supjaustome plonomis riekelėmis.
Imbierą sutarkuojame smulkia tarka.
Dubenyje sumaišome obuolius, imbierą, citrinos sultis ir 60 g. cukraus – paliekame pastovėti ~ 20 min.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su likusiu cukrumi ir stevia iki balkšvumo – masė turi padidėti apie 2-3 kartus.
Išlydome ir šiek tiek atvėsiname sviestą, supilame į kiaušinių masę ir šiek tiek paplakame.
Sumaišę sausus ingredientus (miltus, cinamoną, kepimo miltelius) sijojant pilame juos į skystųjų dubenį – maišome mentele, lengvai, kol neliks miltų burbukiukų.
Nuo obuolių nupilame skystį (jo neišpilkite laukan – įdėjus medaus ir užpylus karštu vandeniu gausis nuostabi, šildanti arbata!). Pusę obuolių labai lengvai mentele įmaišome į tešlą, kad kiaušiniai nesukristų.
Tešlą pilame į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi ir ant viršaus gražiai sudedame likusius obuolius bei pabarstome pasmulkintus graikinius riešutus.
Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepame 50 minučių.