Humusas su moliūgais

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
10+kepimas
Porcijos
4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Humusas su moliūgais tiks prie daržovių, krekerių, duoniukų. Juo galima gardinti mėgstamas košes ar net dėti į kesadilijas! Moliūgas dera kartu su avinžirniais, kuminu ir sezamų pasta! Tiesa, jeigu sezamų pasto neturite vietoj jos galite dėti daugiau aliejaus, labiausiai tiktų sezamų sėklų.

Ingredientai
  • 700 g kubeliais pjaustyto moliūgo
  • 240 g konservuotų/virtų ar garuose ruoštų avinžirnių
  • 2 v.š. natūralios sezamų pastos
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 a.š. kumino
  • 1 a.š. ciberžolės
  • 1/4 a.š. maltų čili pipirų miltelių
  • 4 v.š. citrinos sulčių
  • Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1

Moliūgus paskleiskite kepimo skardoje ir kepkite 35 min. orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje kol moliūgų gabaliukai suminkštės. Iškepusius moliūgus šiek tiek atvėsinkite.

2

Visus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės konsistencijos.

3

Puoškite sėklomis, šviežiomis petražolės/bazilikais/raudonėliais.