Aprašymas
Humusas su moliūgais tiks prie daržovių, krekerių, duoniukų. Juo galima gardinti mėgstamas košes ar net dėti į kesadilijas! Moliūgas dera kartu su avinžirniais, kuminu ir sezamų pasta! Tiesa, jeigu sezamų pasto neturite vietoj jos galite dėti daugiau aliejaus, labiausiai tiktų sezamų sėklų.
Ingredientai
- 700 g kubeliais pjaustyto moliūgo
- 240 g konservuotų/virtų ar garuose ruoštų avinžirnių
- 2 v.š. natūralios sezamų pastos
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- 1 a.š. kumino
- 1 a.š. ciberžolės
- 1/4 a.š. maltų čili pipirų miltelių
- 4 v.š. citrinos sulčių
- Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1
Moliūgus paskleiskite kepimo skardoje ir kepkite 35 min. orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje kol moliūgų gabaliukai suminkštės. Iškepusius moliūgus šiek tiek atvėsinkite.
2
Visus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės konsistencijos.
3
Puoškite sėklomis, šviežiomis petražolės/bazilikais/raudonėliais.