Aprašymas
Vasara karaliauja skaniausių, šviežiausių daržovių metas. Tai pats tinkamiausias laikas ruošti ispanišką šaltsriubę – gaspačio.
Ji labai skani ir gaivi! Jei norite pavalgyti sočiau, padarykite prie šios nuostabios sriubos skrebučius su mocarelos sūriu.
Ingredientai
- 6 pomidorai
- 3 trumpavaisiais agurkai
- 1 raudonoji paprika
- 1 žalioji citrina
- 6 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelė česnako
- Druska, juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
1
Pomidorus įpjauname kryžiuku, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 1-2 minutes, perliejame šaltu vandeniu ir nuimame odelę.
2
Daržoves supjaustome nedideliais gabaliukais ir beriame į virtuvinį kombainą.
3
Pagardiname druska, pipirais, įpilame alyvuogių aliejų ir citrinos sultys.
4
Susmulkiname iki vientisos masės.
5
Sriubą dedame į šaldytuvą ir palaikome 1 valandą.