Keptų kalafiorų sriuba

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
30 min
Porcijos
4-5
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai greitai pagaminama keptų kalafiorų sriuba su kariu. Puikiai tiks vakarienei ar pietums.

Ingredientai
  • 1 kalafioro supjaustyto žiedinėliais
  • 1 morkos
  • 2 nedidelių bulvių
  • 1 saliero stiebo
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 sklitelių česnako
  • 1 1/2 a.š.  kario miltelių
  • 1/2 a.š. druskos + šiek tiek pabarstymui
  • 1/4 a.š. juodųjų pipirų
  • 2 a.š. džiovintų bazilikų
  • 4 v.š. aliejaus
  • 1200 ml vandens
Paruošimo būdas
1

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.

2

Kalafiorų žiedinėlius sudedame į kepimo skardą, apliejame 2 šaukštais aliejaus ir apibarstome druska. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, 200 laipsnių temperatūroje.

3

Svogūną, morkas, salierą, bulves ir česnaką supjaustome kubeliais.

4

Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus ir sudedame morkas, salierus, svogūnus ir česnakus. Kepiname apie 5 minutes.

5

Apkepintus kalafiorus, daržoves, bulves sudedame į puodą. Ant viršaus supilame vandenį, sudedame druską, prieskoniur ir verdame apie 20 minučių kol bulvės suminkštės.

6

Sriubą sutriname ir gardiname mėgstamomis sėklomis.