Aprašymas
Įvairūs daržovių, ankštinių ir kruopų kepsneliai savaitės eigoje labai praverčia! O dar kartais lieka ir įvairių išvirtų produktų, kuriuos reikia greitai sunaudoti! Šįkart siūlome išbandyti lęšių ir cukinijų kepsnelius. Galima visuomet pasigaminti daugiau ir užšaldyti, o prireikus greitai pasikepti 🙂 Kepsneliai išties labai gardūs.
Ingredientai
- 300 g virtų raudonųjų lęšių
- 1 nedidelės cukinijos
- 60 – 70 g miltų (avinžirnių arba speltos)
- 1 nedidelio svogūno
- 1/3 a.š. druskos
- 1/2 a.š. ciberžolės
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. kumino
- Kelių saujų smulkintų petražolių (nebūtina, bet jeigu turite būtinai dėkite)
- Šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas
1
Cukiniją sutarkuojame ir nusunkiame vandenį.
2
Lęšius sumaišome su tarkuotomis cukinijomis, miltais, prieskoniais.
3
Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius ir ant nedidelės kaitros apkepame iš abiejų pusių.
Sveiki! Dėkoju už receptą. Jį atradau NORI GALI iššūkio metu. Sakykit, kiek rekomenduotumėte išsivirti sausų lęšių, kad nebūtų per daug ir likučių netektų išmesti? Paskutinį kartą kaip tik taip ir gavosi…
Sveiki,
sunku pasakyti, nes čia sverti jau virti arba galima naudoti konservuotus 🙂 Kitą kartą prieš gaminant pasversiu, kiek turėtų būtų sausų lęšių.