Aprašymas
Įvairūs daržovių, ankštinių ir kruopų kepsneliai savaitės eigoje labai praverčia! O dar kartais lieka ir įvairių išvirtų produktų, kuriuos reikia greitai sunaudoti! Šįkart siūlome išbandyti lęšių ir cukinijų kepsnelius. Galima visuomet pasigaminti daugiau ir užšaldyti, o prireikus greitai pasikepti 🙂 Kepsneliai išties labai gardūs.
Ingredientai
- 300 g virtų raudonųjų lęšių
- 1 nedidelės cukinijos
- 60 – 70 g miltų (avinžirnių arba speltos)
- 1 nedidelio svogūno
- 1/3 a.š. druskos
- 1/2 a.š. ciberžolės
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų
- 1/2 a.š. kumino
- Kelių saujų smulkintų petražolių (nebūtina, bet jeigu turite būtinai dėkite)
- Šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas
1
Cukiniją sutarkuojame ir nusunkiame vandenį.
2
Lęšius sumaišome su tarkuotomis cukinijomis, miltais, prieskoniais.
3
Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius ir ant nedidelės kaitros apkepame iš abiejų pusių.