Lęšių kepsneliai su cukinijomis

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
20 min
Porcijos
3
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Įvairūs daržovių, ankštinių ir kruopų kepsneliai savaitės eigoje labai praverčia! O dar kartais lieka ir įvairių išvirtų produktų, kuriuos reikia greitai sunaudoti! Šįkart siūlome išbandyti lęšių ir cukinijų kepsnelius. Galima visuomet pasigaminti daugiau ir užšaldyti, o prireikus greitai pasikepti 🙂 Kepsneliai išties labai gardūs.

Ingredientai
  • 300 g virtų raudonųjų lęšių
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 60 – 70 g miltų (avinžirnių arba speltos)
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1/3 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. ciberžolės
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. kumino
  • Kelių saujų smulkintų petražolių (nebūtina, bet jeigu turite būtinai dėkite)
  • Šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas
1

Cukiniją sutarkuojame ir nusunkiame vandenį.

2

Lęšius sumaišome su tarkuotomis cukinijomis, miltais, prieskoniais.

3

Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Rankomis suformuojame norimo dydžio kepsnelius ir ant nedidelės kaitros apkepame iš abiejų pusių.