Mėtiniai, šokoladiniai batonėliai

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
2 h
Porcijos
6
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Gardūs batonėliai su datulėmis, riešutais ir mėtomis. Sveikesnis desertas, kuris patiks ir mažiesiems.

Ingredientai
  • 100 g migdolų riešutų
  • 80 g anakardžių
  • 160 g šviežių datulių be kauliukų
  • 80 g žemės riešuto sviesto

    Viršutiniam sluoksniui reikės:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 1 sunokusio banano
  • 8 mėtos lapelių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • Mėtos lapelių ir riešutų papuošti
Paruošimo būdas
1

Datules nuplaukite, o jeigu naudosite džiovintas tuomet 30 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Riešutus su datulėmis ir sviestu sudėkite į virtuvinį kombainą. Sutrinkite iki vientisos, lipnios masės.

2

 Kepimo formą išklokite popieriumi (naudojau formą skirtą duonos kepimui) sukrėskite datulių ir riešutų masę ir gerai prispauskite. Aukštis turėtų būti apie 1 cm. Dėkite į šaldytuvą kol pagaminsite antrąjį sluoksnį.

3

Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Lydytą šokoladą supilkite į trintuvą, sudėkite pjaustytą bananą, smulkintus mėtų lapelius, vanilę ir sutrinkite iki vientisos masės.

4

Supilkite ant riešutų pagrindo ir tolygiai paskirstykite. Apibarstykite smulkintais riešutais ir mėtų lapeliais. Palikite šaldytuve kelioms valandoms ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais!