Gardūs batonėliai su datulėmis, riešutais ir mėtomis. Sveikesnis desertas, kuris patiks ir mažiesiems.
- 100 g migdolų riešutų
- 80 g anakardžių
- 160 g šviežių datulių be kauliukų
- 80 g žemės riešuto sviesto
Viršutiniam sluoksniui reikės:
- 100 g juodojo šokolado
- 1 sunokusio banano
- 8 mėtos lapelių
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
- Mėtos lapelių ir riešutų papuošti
Datules nuplaukite, o jeigu naudosite džiovintas tuomet 30 minučių pamirkykite karštame vandenyje. Riešutus su datulėmis ir sviestu sudėkite į virtuvinį kombainą. Sutrinkite iki vientisos, lipnios masės.
Kepimo formą išklokite popieriumi (naudojau formą skirtą duonos kepimui) sukrėskite datulių ir riešutų masę ir gerai prispauskite. Aukštis turėtų būti apie 1 cm. Dėkite į šaldytuvą kol pagaminsite antrąjį sluoksnį.
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Lydytą šokoladą supilkite į trintuvą, sudėkite pjaustytą bananą, smulkintus mėtų lapelius, vanilę ir sutrinkite iki vientisos masės.
Supilkite ant riešutų pagrindo ir tolygiai paskirstykite. Apibarstykite smulkintais riešutais ir mėtų lapeliais. Palikite šaldytuve kelioms valandoms ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais!