Tai skaniausias kada nors valgytas pyragas. Minkštas, drėgnas, ne per saldus. Tobulas.
- 200 g moliūgų tyrės
- 100 g tirpinto sviesto
- 80 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 130 g Miltų (Pilno grūdo)
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. malto cinamono
- 1/4 a.š. malto muskato riešuto
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Įdaras:
Cukrų išplakame su sviestu. Įmušame kiaušinį ir išplakame dar kartą.
Dedame moliūgo tyrę, pilame vanilės ekstraktą ir permaišome.
Atskirame dubenyje permaišome miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais.
Permaišome dvi mases ir užmaišome tešlą pyragui.
Permaišome varškę su kiaušiniu.
Kepimo formą (20 cm) išklojame popieriumi ir pilame 2/3 tešlos. Ant viršaus paskirstome varškės įdarą ir pilame likusią tešlą.
Kepame, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 45 min.
Pyragą atvėsiname ir supjaustome.
Pastabos: vietoje vanilinės varškės galite naudoti paprastą varškę, kurią pagardinsite cukrumi pagal skonį. Taip pat galima naudoti kreminį sūrį.
Tikrai skanus pyragas! Vietoje vanilinės varškės naudojau paprastą varškę su šiek tiek vanilinio cukraus ir šaukštu klevų sirupo. Kaip ir rašėte – ne per saldus, drėgnas.. Ačiū 🙂
Džiaugiuosi, kad patiko. Pas mus šeimoje taip pat neliko abejingų šiam pyragui. 🙂