Moliūgų pyragas su varške

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
60 min.
Porcijos
1 pyragas
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tai skaniausias kada nors valgytas pyragas. Minkštas, drėgnas, ne per saldus. Tobulas.

Ingredientai

Įdaras:

Paruošimo būdas
1

Cukrų išplakame su sviestu. Įmušame kiaušinį ir išplakame dar kartą.

2

Dedame moliūgo tyrę, pilame vanilės ekstraktą ir permaišome.

3

Atskirame dubenyje permaišome miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais.

4

Permaišome dvi mases ir užmaišome tešlą pyragui.

5

Permaišome varškę su kiaušiniu.

6

Kepimo formą (20 cm) išklojame popieriumi ir pilame 2/3 tešlos. Ant viršaus paskirstome varškės įdarą ir pilame likusią tešlą.

7

Kepame, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 45 min.

8

Pyragą atvėsiname ir supjaustome.

 

Pastabos: vietoje vanilinės varškės galite naudoti paprastą varškę, kurią pagardinsite cukrumi pagal skonį. Taip pat galima naudoti kreminį sūrį.

  1. Laura

    Tikrai skanus pyragas! Vietoje vanilinės varškės naudojau paprastą varškę su šiek tiek vanilinio cukraus ir šaukštu klevų sirupo. Kaip ir rašėte – ne per saldus, drėgnas.. Ačiū 🙂

    • Džiaugiuosi, kad patiko. Pas mus šeimoje taip pat neliko abejingų šiam pyragui. 🙂