Moliūgų tyrė

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
10 min + kepimas
Porcijos
1 stiklinė (200 g)
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Moliūgų tyrės panaudojimas yra labai platus. Ji kuo puikiausiai tinka pyragų, sausainių, rutuliukų ir kitų saldėsių gamybai. Puikiai tinka gardinti įvairias košes, dėti į troškinius, virtinukus, apkepus. Moliūgų tyrę drąsiai galima šaldyti ir panaudoti vėliau.

Ingredientai

1 moliūgo (tinka įvairių rūšių)

2-3 v.š. aliejaus

Paruošimo būdas
1

Moliūgą perpjauname per pusę, išimame sėklytes. Supjaustome skiltelės. Moliūgo galime nelupti, nes nuo iškepusio odelės daug lengviau ir greičiau nusilupa.

2

Skilteles dedame ant kepimo popieraus. Pašlakstome aliejumi ir dedame į orkaitę. Kepame 40-50 minutes, 180 laipsnių, kol moliūgas suminkštės.

3

Iškepusias skilteles atvėsiname, nulupame ir sutriname su virtuviniu kompainu. Laikome šaldytuve iki 4-5 dienų arba šaldome.