Moliūgų tyrės panaudojimas yra labai platus. Ji kuo puikiausiai tinka pyragų, sausainių, rutuliukų ir kitų saldėsių gamybai. Puikiai tinka gardinti įvairias košes, dėti į troškinius, virtinukus, apkepus. Moliūgų tyrę drąsiai galima šaldyti ir panaudoti vėliau.
1 moliūgo (tinka įvairių rūšių)
2-3 v.š. aliejaus
Moliūgą perpjauname per pusę, išimame sėklytes. Supjaustome skiltelės. Moliūgo galime nelupti, nes nuo iškepusio odelės daug lengviau ir greičiau nusilupa.
Skilteles dedame ant kepimo popieraus. Pašlakstome aliejumi ir dedame į orkaitę. Kepame 40-50 minutes, 180 laipsnių, kol moliūgas suminkštės.
Iškepusias skilteles atvėsiname, nulupame ir sutriname su virtuviniu kompainu. Laikome šaldytuve iki 4-5 dienų arba šaldome.