Labai gardus obuolių pyragas su baltųjų pupelių įdaru. Pupelių nesijaučia visiškai. Įdaras yra puikios kreminės tekstūros.
- Ingredientai (28 cm formai):
- 120 g ryžių miltų
- 40 g avinžirnių miltų
- 30 g kukurūzų miltų
- 15 g linų sėmenų
- 55 g šilto vandens
- 70 g tirpinto kokosų aliejaus
- 70 g šaltos obuolių tyrės
- 1 v.š. klevų sirupo
- Žiupsnis druskos
- 1 a.š. malto cinamono
- 1 a.š. kepimo miltelių
- Įdaras:
- 100 g virtų arba konservuotų baltų pupelių
- 200 g obuolių tyrės
- 3 v.š. klevų sirupo
- 15 g kukurūzų krakmolo
- 1/3 a.š. malto cinamono
- 2-3 obuoliai
Sumalame linų sėmenis ir užpilame vandeniu. Paliekame 3-5 minutėm.
Persijojame miltus su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
Linų smenis sumaišome su sirupu ir šalta obuolių tyre. Pilame kokosų aaliejų ir labai gerai išmaišome iki emulsijos.
Sujungiame 2 mases maišant mentele. Įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 15 min.
Įdarui skirtus ingredientus dedame į smulkintuvą ir sutriname. Pertriname per sietelį.
Obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis.
Tešlą rankomis paskirstome kepimo formoje ir subadome šakute. Ant viršaus paskirstome įdarą ir obuolius.
Pyragą kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Atvėsiname kepimo formoje ir pastatome į šaldytuvą 2 val. (galima palikti per naktį).