Obuolių pyragas

Autorius
OksanaMi
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
1 val.
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Labai gardus obuolių pyragas su baltųjų pupelių įdaru. Pupelių nesijaučia visiškai. Įdaras yra puikios kreminės tekstūros.

Ingredientai
  • Ingredientai (28 cm formai):
  • 120 g ryžių miltų
  • 40 g avinžirnių miltų
  • 30 g kukurūzų miltų
  • 15 g linų sėmenų
  • 55 g šilto vandens
  • 70 g tirpinto kokosų aliejaus
  • 70 g šaltos obuolių tyrės
  • 1 v.š. klevų sirupo
  • Žiupsnis druskos
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Įdaras:
  • 100 g virtų arba konservuotų baltų pupelių
  • 200 g obuolių tyrės
  • 3 v.š. klevų sirupo
  • 15 g kukurūzų krakmolo
  • 1/3 a.š. malto cinamono
  • 2-3 obuoliai
Paruošimo būdas
1

Sumalame linų sėmenis ir užpilame vandeniu. Paliekame 3-5 minutėm.

2

Persijojame miltus su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.

3

Linų smenis sumaišome su sirupu ir šalta obuolių tyre. Pilame kokosų aaliejų ir labai gerai išmaišome iki emulsijos.

4

Sujungiame 2 mases maišant mentele. Įsukame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 15 min.

5

Įdarui skirtus ingredientus dedame į smulkintuvą ir sutriname. Pertriname per sietelį.

6

Obuolius supjaustome plonomis skiltelėmis.

7

Tešlą rankomis paskirstome kepimo formoje ir subadome šakute. Ant viršaus paskirstome įdarą ir obuolius.

8

Pyragą kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

9

Atvėsiname kepimo formoje ir pastatome į šaldytuvą 2 val. (galima palikti per naktį).