Raudonųjų lešių užtepėlė

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
Porcijos
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Raudonųjų lęšių užtepėlė gali būti panaudojama užkandžiui, pietų ar vakarienės patiekalui. Raudonieji lęšiai greitai išverda ir turi nemaža kiekį baltymų!

Užtepėlę galite panaudoti ir tortilijoms gardinti. Papildomai prireiks mėgstamų daržovių, fetos sūrio ar kitų jūsų mėgstamų priedų.

Vietoj sezamų pastos galima naudoti augalinį, nerafinuotą aliejų. Raudonųjų lešių užtepėlė

Ingredientai
  • 150 g raudonųjų lęšių
  • 3 v.š. sezamų pastos
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 1 skiltelės česnako
  • 1/2 a.š. kumino miltelių
  • 1/2 a.š. imbiero miltelių
  • 1/4 a.š. ciberžolės miltelių
  • 1/8 a.š. aitriosios paprikos miltelių
  • Saujos šviežių krapų ar 1/2 a.š. džiovintų
  • Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1

Lęšius nuplaukite po šaltu vandeniu. Puode užvirkite nedidelį kiekį vandens ir suberkite lęšius. Virkite apie  15 minučių kol lęšiai suminkštės.

2

Lęšius atvėsinkite ir su kitais ingredientais sudėkite į maisto trintuvą. Sumalkite iki vientisos, kreminės konsistencijos.