Salotos su moliūgu ir lašiša

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
20 min
Porcijos
2
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Salotos su moliūgu ir lašiša tiks greitiems pietums ar vakarienei. Keptas orkaitėje moliūgas tinka dėti į įvairiausias salotos.

Ingredientai
  • 200 g virtų rudųjų lęšių (tinka konservuoti ar garuose ruošti)
  • 350 g moliūgo
  • 200 g lašišos filės
  • Saujos petražolių
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 v.š. citrinos sulčių
  • 1 skiltelės česnako
  • 1/4 aitriosios paprikos miltelių
  • Druskos ir pipirų
  • 1 v.š. įvairių sėklų
Paruošimo būdas
1

Moliūgą supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi, apibarstome, druska, pipirais.

2

Į atskirą kepimo indą dedame lašišą, apibarstome druska, pipirais. Abu indus dedame į orkaitę, kepame 20-25 min., 180 laipsnių temperatūroje

3

Pertažoles susmulkiname, užpilame alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, įspaudžiame česnaką, sudedame garstyčias, aitriosios paprikos miltelius ir 5beriame šiek druskos ir pipirų.

4

Iškepusią lašišą supjaustome nedideliais gabaliukais. Sumaišome su lęšiais, keptais moliūgais ir paruoštu padažu.