Aprašymas
Salotos su moliūgu ir lašiša tiks greitiems pietums ar vakarienei. Keptas orkaitėje moliūgas tinka dėti į įvairiausias salotos.
Ingredientai
- 200 g virtų rudųjų lęšių (tinka konservuoti ar garuose ruošti)
- 350 g moliūgo
- 200 g lašišos filės
- Saujos petražolių
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- 3 v.š. citrinos sulčių
- 1 skiltelės česnako
- 1/4 aitriosios paprikos miltelių
- Druskos ir pipirų
- 1 v.š. įvairių sėklų
Paruošimo būdas
1
Moliūgą supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į kepimo indą, apšlakstome aliejumi, apibarstome, druska, pipirais.
2
Į atskirą kepimo indą dedame lašišą, apibarstome druska, pipirais. Abu indus dedame į orkaitę, kepame 20-25 min., 180 laipsnių temperatūroje
3
Pertažoles susmulkiname, užpilame alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, įspaudžiame česnaką, sudedame garstyčias, aitriosios paprikos miltelius ir 5beriame šiek druskos ir pipirų.
4
Iškepusią lašišą supjaustome nedideliais gabaliukais. Sumaišome su lęšiais, keptais moliūgais ir paruoštu padažu.