Trinta moliūgų sriuba su vištiena

Autorius
SveikasReceptas.lt
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
10 min+virimas
Porcijos
3-4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Moliūgas – tinkama daržovė sriuboms ir troškiniams. Norint, kad sriuba suteiktų daugiau sotumo papildomai galima dėti ankštinių daržovių ar vištienos.

Ingredientai
  • 200 g vištienos
  • 200 g moliūgų
  • 100 g cukinijų
  • 100 ml neriebios kokosų grietinėlės
  • 1 didesnės morkos
  • 1/3 svogūno
  • 1 salieto stiebo
  • 20 g sezamo sėklų
  • Pundelio petražolių
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1

Morkas, svogūnus, česnakus ir salierus susmulkinkite.

2

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite susmulkintas daržoves.

3

Moliūgus ir cukinijas supjaustykite gabaliukais. Dėkite į puodą ir šiek tiek apkepkite, tuomet pilkite vandens tiek, kad apsemtų visas daržoves. Virkite10 minučių.

4

Vištieną supjaustykite juostelėmis ir dėkite į sriubą. Virkite dar apie 10-15 minučių.

5

Gardinkite druska ir pipirais.

6

Ištraukite vištienos gabaliukus ir likusią sriubą sutrinkite kartu su grietinėle. Atgal sudėkite vištieną ir išmaišykite.

7

Gardinkite sėklomis ir petražolėmis.