Aprašymas
Moliūgas – tinkama daržovė sriuboms ir troškiniams. Norint, kad sriuba suteiktų daugiau sotumo papildomai galima dėti ankštinių daržovių ar vištienos.
Ingredientai
- 200 g vištienos
- 200 g moliūgų
- 100 g cukinijų
- 100 ml neriebios kokosų grietinėlės
- 1 didesnės morkos
- 1/3 svogūno
- 1 salieto stiebo
- 20 g sezamo sėklų
- Pundelio petražolių
- 1 v.š. aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1
Morkas, svogūnus, česnakus ir salierus susmulkinkite.
2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite susmulkintas daržoves.
3
Moliūgus ir cukinijas supjaustykite gabaliukais. Dėkite į puodą ir šiek tiek apkepkite, tuomet pilkite vandens tiek, kad apsemtų visas daržoves. Virkite10 minučių.
4
Vištieną supjaustykite juostelėmis ir dėkite į sriubą. Virkite dar apie 10-15 minučių.
5
Gardinkite druska ir pipirais.
6
Ištraukite vištienos gabaliukus ir likusią sriubą sutrinkite kartu su grietinėle. Atgal sudėkite vištieną ir išmaišykite.
7
Gardinkite sėklomis ir petražolėmis.