Tzatziki padažas

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345 (Neįvertinta)
Paruošimo laikas
5 min.
Porcijos
3-4
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Tzatziki padažas – gaivus, vasariškas ir tinkantis prie įvairiausių patiekalų. Galima gardinti salotas, blynus ar tiekti su daržovių, duonos lazdelėmis. Pagaminimas labai paprastas, užtruksite vos 5 minutes.

Ingredientai
  • 250 g graikiško jogurto
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • 2 skiltelių česnako
  • Saujos krapų
  • Kelių mėtos lapelių
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 1/2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų
Paruošimo būdas
1

Agurkus perpjauname pusiau ir su šaukšteliu išimame sėklytes. Sutarkuojame per stambią tarką.

2

Krapus, mėtas bei česnakus susmulkiname.

3

Graikišką jogurtą sumaišome su agurkais, žolelėmis, česnaku, citrinos sultimis. Pagardiname druska ir pipirais. Prieš tiekiant apšlakstome alyvuogių aliejumi.