Aprašymas
Minkštos, aromatingos spurgytės su moliūgų tyre.
Ingredientai
- 200 g moliūgų tyrės
- 150 g miltų (pilno grūdo)
- 30 g migdolų miltų
- 20 g kokosų miltų
- 40 g cukraus
- 50 g kokosų aliejaus
- 60 ml augalinio pieno
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. malto cinamono
- Žiupsnis druskos
Paruošimo būdas
1
Atskirame dubenyje permaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais.
2
Pieną pašildyti kartu su kokosų aliejumi (užvirti nereikia. Laikyti tol, kol ištirps aliejus).
3
Moliūgų tyre permaišyti su cukrumi.
4
Į moliūgų tyrę pilame pieną su aliejumi ir gerai permaišome.
5
Sujungiame dvi mases ir užmaišome tešlą sprugoms (ilgai nemaišykite).
6
Tešlą dedame į formeles.
7
Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 18 min.
8
Ištraukiame iš formos ir atvėsiname ant grotelių.