Banoffee tartaletės

Autorius
Rima
Įvertinimas
12345
Paruošimo laikas
20 min
Porcijos
4 tartaletės (1 skersmuo - 10 cm)
Įtraukti į mano valgiaraščius
Pasirinkite valgiaraštį
Kurti naują valgiaraštį
Atšaukti
Išsaugoti
Pašalinti iš mano valgiaraščio
Pasirinkite valgiaraštį
Receptas neįtrauktas į valgiaraštį
Atšaukti
Pašalinti
Aprašymas

Banoffee tartaletės – puikus bananų ir karamelės derinys! Vienas skaniausių desertų. Karamele galite rinktis įvairiausia: pirkti Dulce Leche, gaminti iš datulių ar tiesiog iš grietinėlės. Vietoj kokosų kremo galite naudoti ir maskarponę.

Ingredientai

Pirmam sluoksniui:

  • 70 g avižinių dribsnių
  • 55 g migdolų
  • 15 g kokosų aliejaus (kambario temperatūros)
  • 2 v.š. klevų sirupo ar medaus

Antram sluoksniui:

  • 1 nedidelio banano pjaustyto skiltelėmis
  • 2 v.š. citrinos sulčių

Trečiam sluoksniui:

  • 80 g pasirinktos karamelės (veganiškos karamelės receptas čia)

Ketvirtam sluoksniui:

  • 100 g kokosų grietinėlės iš skardinės (naudojame tik kietąją dalį)
  • 2 v.š. klevų sirupo ar medaus
  • 1 – 2 v.š. citrinos sulčių
Paruošimo būdas
1

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

2

Tartalečių formeles ištepame aliejumi, jeigu neturite tokių formelių tai galite naudoti silikonines keksiukų formeles.

3

Avižas kartu su migdolais sutriname kombainu iki trupinių. Supilame klevų sirupą , kokosų aliejų ir dar kartą viską sutriname iki vientisos, lipnios masės.

4

Gautą masę sudedame į formeles. Gerai prispaudžiame ir kepame orkaitėje 10 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.

5

Bananus sumaišome su citrinos sultimis.

6

 Iškepusias tartaletes atvėsiname ir ant viršaus paskirstome bananus, karamelę ir dedame į šaldytuvą 30 minučių arba galime palikti per naktį.

7

Kokosų kremą sumaišome su sirupu, citrinos sultimis ir mikseriu gerai išplakame iki kreminės konsistencijos. Sudedame kremą ant tartalečių viršaus, apibarstome tarkuotu šokoladu. Galime valgyti iškart arba palikti kelioms valandoms šaldytuve.