Banoffee tartaletės – puikus bananų ir karamelės derinys! Vienas skaniausių desertų. Karamele galite rinktis įvairiausia: pirkti Dulce Leche, gaminti iš datulių ar tiesiog iš grietinėlės. Vietoj kokosų kremo galite naudoti ir maskarponę.
Pirmam sluoksniui:
- 70 g avižinių dribsnių
- 55 g migdolų
- 15 g kokosų aliejaus (kambario temperatūros)
- 2 v.š. klevų sirupo ar medaus
Antram sluoksniui:
- 1 nedidelio banano pjaustyto skiltelėmis
- 2 v.š. citrinos sulčių
Trečiam sluoksniui:
- 80 g pasirinktos karamelės (veganiškos karamelės receptas čia)
Ketvirtam sluoksniui:
- 100 g kokosų grietinėlės iš skardinės (naudojame tik kietąją dalį)
- 2 v.š. klevų sirupo ar medaus
- 1 – 2 v.š. citrinos sulčių
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
Tartalečių formeles ištepame aliejumi, jeigu neturite tokių formelių tai galite naudoti silikonines keksiukų formeles.
Avižas kartu su migdolais sutriname kombainu iki trupinių. Supilame klevų sirupą , kokosų aliejų ir dar kartą viską sutriname iki vientisos, lipnios masės.
Gautą masę sudedame į formeles. Gerai prispaudžiame ir kepame orkaitėje 10 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.
Bananus sumaišome su citrinos sultimis.
Iškepusias tartaletes atvėsiname ir ant viršaus paskirstome bananus, karamelę ir dedame į šaldytuvą 30 minučių arba galime palikti per naktį.
Kokosų kremą sumaišome su sirupu, citrinos sultimis ir mikseriu gerai išplakame iki kreminės konsistencijos. Sudedame kremą ant tartalečių viršaus, apibarstome tarkuotu šokoladu. Galime valgyti iškart arba palikti kelioms valandoms šaldytuve.