Pradėkite savo patiekalus ruošti dar spalvingiau! Tegu Jūsų virtuvę užkariauja rožinė spalva. Jau svarstote kaip? Ogi labai papratai. Rožinio humuso paslaptis – burokėliai.Kiekvienoje virtuvėje galima rasti šių nuostabų ir vitaminais gausių daržovių. Žinoma, yra žmonių, kurie nelabai mėgsta burokėlių, bet 99,9 procentai, kad šį humusą tikrai pamėgsite. Humusas su burokėliais man yra tikras atradimas.
- 2 vienetų Burokėlio (šviežio)
- 120 gramų Avinžirnių (virtų ar konservuotų)
- 1 skiltelė Česnako
- 1 v.š. Alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. Citrinos sulčių
- 1/2 a.š. Juodųjų pipirų
Jeigu naudojate ne konservuotus avinžirnius, juos reikėtų pamirkyti vandenyje ( apie 12 valandų galima palikti per naktį). Išmirkytus avinžirnius reiktų dar kartą išplauti ir virti apie 60 minučių, įdėti truputį druskos, ciberžolės. Jeigu naudojate konservuotus, juos reiktų irgi praplauti po šaldu vandeniu.
Paruoštus avinžirnius, pjaustytus burokėlius ir likusius ingredientus sudėti į maisto trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Jeigu masė per tiršta galima įpilti truputį vandens, kuriame virė avinžirniai. Puošti šviežiomis petražolėmis ar baziliko lapeliais.