Pomidoras – įprasta daržovė ant mūsų stalo. Dažnai atsiduria mūsų pietų ar vakarienės lėkštėse, o ar kada susimąstėte, kodėl naudinga juos valgyti? Pirmiausia tai pomidoruose gausu antioksidantų, kurie saugo mūsų organizmą nuo žalingo aplinkos poveikio. Pomidoruose gausu vitaminų ir mineralų. Viename pomidore yra iki 40 proc. vitamino C dienos normos. Taip pat yra vitamino A ir kalio, nemažai B grupės vitaminų.
Pomidorai yra labai naudingi širdies, kraujagyslių bei virškinimo sistemoms. Vitaminas C ir provitaminas A esantys pomidoruose stiprina mūsų imuninę sistemą ir atsparumą įvairioms ligoms. Pomidoruose esančios rūgštys yra naudingos normaliam virškinimui. Tad nepamirškite pomidorų įtraukti į savo maisto racioną!
Dalinamės labiausiai pamėgtais pasu pomidorais.
Trinta keptų pomidorų sriuba
Keptos daržovės yra labai tinkamos įvairioms sriuboms. Tad siūlome išbandyti keptų pomidorų ir paprikų trintą sriubą. Receptą rasite čia.
Ispaniška šaltsriubė – gaspačio
Ji labai skani ir gaivi! Jei norite pavalgyti sočiau, padarykite prie šios nuostabios sriubos skrebučius su mocarelos sūriu. Receptą rasite čia.
Orkaitėje kepti pomidorai
Tiks pagardinti įvairias salotas, košes ar sumuštinius. Kepant pomidorus galite naudoti įvairiausius prieskonių derinius. Puikiai tinka čiobrelis, bazilikas, rozmarinas ar net mėtos. Receptą rasite čia.
Kepti pomidorai su mocarela ir bazilikais
Šie pomidorai užkepti mocarelos sūriu tiks prie salotų ar karštųjų patiekalų. Receptą rasite čia.